فرشید پورحاجت در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: اینکه بگوییم ساختمانهای ما بیهویت هستند به هیچ عنوان صحیح نیست بلکه در اصل باید بگوییم ساز و کارهایی صحیح برای هویت بخشی به ساختمانهای شهر انجام نگرفته است. متاسفانه سیاستهای کلان در زمینه سیما و منظر شهری که باید متاثر از تمدن چندین ساله کشور ما باشد، مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه در این زمان سیما و منظر ساختمانها بر اساس سلایق شخصی سازندگان انجام میگیرد، گفت: در چند سال گذشته تلاشهای بسیاری صورت گرفته تا تعریفهایی جدیدی در این زمینه ارائه شود.
رئیس انجمن صنفی انبوه سازان خوزستان تصریح کرد: در این زمان همه نماهای ساختمانهای شهر اهواز باید از سوی کمیته نما که در شهرداری مستقر است مورد تایید قرار بگیرد. به طور حتم هزینههای بسیاری برای نمای یک ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد و به همین دلیل استفاده از لفظ بیهویتی نمای ساختمانهای شهر بسیار نامناسب است.
پورحاجت با اشاره به لزوم فعالیتهای بیشتر در زمینه سیما و مناظر شهری در استان اظهار کرد: در صورتی که بخواهیم نماهای ساختمانها را به صورت تکی مورد بررسی قرار دهیم بسیار زمانبر است در همین راستا باید به دنبال سیاستهای کلان و برنامههای محله محور باشیم.
وی با بیان اینکه تاکنون برنامه مدونی در این زمینه تدوین نشده است، تصریح کرد: متاسفانه هیچگونه جایگاهی برای نماینده نهاد انبوه سازان در کمیته نمای شهرداری در نظر گرفته نشده است. البته این نکته نیز قابل ذکر است که شورای مسکن نیز نماینده ما به عنوان عضو ناظر حاضر میشود که کاملا فرمایشی است.
رئیس انجمن صنفی انبوه سازان خوزستان عنوان کرد: انبوه سازان به عنوان نمایندگان بخش خصوصی به دنبال ساخت ایرانشهری متمدن در صنعت ساختمان سازی هستند.
پورحاجت با بیان اینکه انبوه سازان در شورای سیاست گزاری صنعت ساختمان در بخش دولتی جایگاهی ندارند، اظهار کرد: حوزه مسکن را با یک فرمول نمیتوان درمان کرد. دولت باید تنها به عنوان سیاست گزار کلی برنامههای خود را در این زمینه ارائه دهد.
وی با انتقاد از توجه بیش از حد دولت به مسکن مهر عنوان کرد: جامعه هدف مسکن مهر قشر ضعیف جامعه بوده در حالیکه جامعه هدف انبوه سازان قشر متوسط جامعه است. نهادهای مربوطه همچون بنیاد مسکن باید به وضعیت مسکن قشر ضعیف بپردازند به جای اینکه انبوه سازان در این زمینه وارد عمل شوند تا از هدف اصلی خود که ارائه خدمات به دهکهای متوسط است جا بماند.
رئیس انجمن صنفی انبوه سازان خوزستان اظهار کرد: یکی از اولویتهای اصلی بخش خصوصی توجه به بافت فرسوده است. تسهیلات در این زمینه بسیار دیر ارائه شد و فعالیتهای بسیاری در این زمینه در حال انجام گرفتن است.
پورحاجت با بیان اینکه سیزده درصد بافتهای فرسوده کل کشور در خوزستان است، گفت: حدود شش هزار هکتار بافت فرسوده و سکونتگاههای ناامن در استان وجود دارد که این مسئله جای تاسف دارد. اولویت خوزستان و مقام ارشد استان باید رسیدگی به وضعیت مسکن و تشکیل شوراهای برنامه ریز در این زمینه باشد.
نظر شما